bootstrap modal form

MAX FACTOR PRIČA

Max Factor je bio jedan od najpoznatijih filmskih vizažista čije su kozmetičke inovacije revolucionalizirale ne samo filmsku šminku nego i svakodnevno šminkanje.

Rođen je u Poljskoj 1872. godine. Karijeru je započeo kao majstor vlasuljar, a zatim i vizažist u ruskom carskom kazalištu. 
1904. godine je emigrirao u Ameriku te se uskoro nastanio u Hollywoodu gdje je 1909. godine osnovana njegova tvrtka „Max Factor&Co“ koja je dosegnula vrtoglav uspjeh. Max Factor je prvi izrađivao šminku posebno namijenjenu filmskoj industriju.

1916. godine Max Factor izumio je poseban, tada revolucionarni način šminkanja «Colour Harmony». Ovo je bio prvi put u povijesti da su puder, ruž i rumenilo činili cjelovit i harmoničan izgled. 
1928. godine Max Factor je osvojio Oskara za dostignuća i doprinos u stvaranju filmske šminke. 
30-ih Max Factor stvara specijaliziranu šminku za televiziju. 


Mobirise

1938. godine promoviran je prvi puder u stiku, Pan Stik, koji savršeno prekriva sve nedostatke. Tih godina kontinuirano se širila paleta Max Factor proizvoda, Creme Puff (1953.), Erace korektor (1954.). Max Factor je i tada svojim kupcima garantirao kvalitetu proizvoda i izgled zvijezda jer su ga reklamirale poznate Hollywoodske glumice. 

Tijekom 60-ih i 70-ih godina Max Factor kozmetika se uspješno prilagođava novim modnim trendovima. U fokusu su oči,a Max Factor to koristi kako bi zavladao scenom svojim umjetnim trepavicama, tekućim eyelinerom i kremastom vodootpornom maskarom. 
80-ih je nova moda donijela svjetlucavu šminku i trend preplanulog, brončanog tena– tzv. California look .

© Copyright 2017 ORBICO BEAUTY D.O.O.